Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă

Printeaza

O reteta delicioasa de Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă din: foitaj, dovlecei, ardei gras rosu, ardei gras galben, mozzarella, unt, ou, usturoi, menta, sare si piper.

Ingrediente:Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă

  • 250 g foitaj

pentru umplutură:

  • 250 g dovlecei (zucchini)
  • 100 g ardei gras roşu
  • 100 g ardei gras galben
  • 160 g mozzarella
  • 40 g unt
  • 1 ou
  • 1 căţel de usturoi
  • 4 frunzuliţe de mentă
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ardeii graşi şi dovleceii, spală-i şi taie-i bastonaşe foarte subţiri. Topeşte untul într-o tigaie şi căleşte usturoiul zdrobit. Adaugă ardeii şi dovleceii, căleşte-i 5 minute, pune sare şi piper, după gust.

Ia tigaia de pe foc şi lasă legume­le să se răcească. Taie mozzarella cuburi mici. Incorporează menta tocată şi oul în legume. Unge cu unt şi tapetează uşor cu faină i mai multe forme mici pentru tarte.

Intinde din aluat o foaie cu grosimea de 1/2 cm. îmbracă formele cu aluat. Pune cuburile de mozzarella peste aluat, adaugă legumele călite şi coace tartele 20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Când sunt gata, scoate tartele din for­me, pune-le pe farfurii şi serveşte-le imediat. Sunt bune şi reci.

Variante: Dacă doreşti un gust mai pregnant, poţi înlocui mozzarella cu un tip de caşcaval afumat, cu textură mai cremoasă.

Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă

Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.