Minitarte cu ciocolata

Printeaza

Minitarte_cu_ciocolataMinitarte cu ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, faina, oua, zahar vanilat.

Ingrediente:

  • 200 g ciocolată de bună calitate (70% cacao)
  • 200 g unt
  • 160 g zahăr
  • 40 g făină
  • 4 ouă
  • 1 plic cu zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Tapetăm bine formele cu unt şi faină, după care le băgăm în congelator. Topim la bain mărie ciocolata împreună cu untul tăiat bucăţele, zahărul şi zahărul vanilat.

După ce s-au topit, luăm crăticioara de pe foc şi adăugăm ouăle bătute, unul câte unul. Adăugăm apoi faina şi amestecăm bine, până se încorporează complet.

Scoatem formele din congelator şi le umplem cu compoziţia de ciocolată, dar numai trei sferturi. Acoperim fiecare formă cu folie de aluminiu şi le băgăm la congelator pentru o oră. Preîncălzim cuptorul la 220 grade şi băgăm formele îngheţate (fără folia de aluminiu) în cuptor 12 minute.

In momentul în care tartele se desprind de pe marginile formelor de aluminiu sunt gata. Le lăsăm cam două minute în formă să se răcorească după care le răstumăm pe farfurie.

 

Minitarte cu ciocolata

Minitarte_cu_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.