Minitarte cu ciocolata si menta

Printeaza

Minitarte cu ciocolata si menta din: faina, unt, zahar pudra, oua, ciocolata neagra, smantana, unt, mandarine, menta.

Ingrediente:Minitarte cu ciocolata si menta

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 250 g unt
  • 75 g zahăr pudră
  • 3 gălbenuşuri

Pentru cremă:

  • 250 g ciocolată neagră
  • 200 g smântână grasă
  • 50 g unt
  • 3 mandarine
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul rece tăiat cubuleţe şi când capătă o consistenţă sfărâmicioasă adaugi zahărul pudră şi gălbenuşurile.

Infăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute. îl împărţi apoi în bucăţi egale şi-l aşezi în forme de minitarte.

Le dai la cuptor 25 de minute. Le scoţi din forme după ce se răcoresc

Rupi ciocolata şi o combini cu untul. Aşezi smântână pe foc şi când începe să fiarbă o torni peste ciocolată.

Amesteci uşor câteva minute, apoi energic, până când se omogenizează. Dai crema la rece câteva ore, o pui în poş şi umpli minitartele. Decorezi cu felii de mandarine şi frunze de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.