Minitarte cu capsuni si smantana
PrinteazaMinitarte cu capsuni si smantana din: faina, unt, zahar pudra, zahar vanilat, sare, bicarbonat, smântână dulce, căpşuni, gelatina.
- 500 g făină
- 250 g unt
- 150 g zahăr pudră
- un plic zahăr vanilat
- o linguriţă bicarbonat
- un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
- 400 g smântână dulce
- 400 g căpşuni
- un plic gelatină
Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahărul, zahărul vanilat şi cu praful de sare, după care se adaugă făina şi bicarbonatul. Se face un aluat, după care se întinde o foaie, iar cu ajutorul unui pahar se taie. Se pun bucăţile de aluat în forme şi se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp, se prepară crema: se bate bine smântână dulce, după care se dă la rece. Se taie mărunt 300 g de căpşuni şi se amestecă cu frişca, iar restul se taie în felii, pentru ornat.
După ce s-au răcit tartele, se umplu cu crema de frişcă şi căpşuni şi se decorează cu căpşunile feliate. Se pune şi gelatina preparată după instrucţiunile de pe pachet.
Minitarte cu capsuni si smantana
Pofta buna!