Minitarte cu capsuni si smantana

Printeaza

Minitarte cu capsuni si smantana din: faina, unt, zahar pudra, zahar vanilat, sare, bicarbonat, smântână dulce, căpşuni, gelatina.

Ingrediente pentru aluat:Minitarte cu capsuni si smantana

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • un plic zahăr vanilat
  • o linguriţă bicarbonat
  • un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 400 g smântână dulce
  • 400 g căpşuni
  • un plic gelatină

 

 

Mod de preparare:

Se freacă untul cu zahărul, zahărul vanilat şi cu praful de sare, după care se adaugă făina şi bicarbonatul.

Se face un aluat, după care se întin­de o foaie, iar cu ajutorul unui pahar se taie. Se pun bucăţile de aluat în forme şi se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp, se prepară crema: se bate bine smântână dulce, după care se dă la rece.

Se taie mărunt 300 g de căpşuni şi se amestecă cu frişca, iar restul se taie în felii, pentru ornat.

După ce s-au răcit tartele, se umplu cu crema de frişcă şi căpşuni şi se decorează cu căpşunile feliate.

Se pune şi gelatina preparată după instrucţiunile de pe pachet.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.