Miniştrudel cu pere şi parmezan

Printeaza

O reteta delicioasa de ministrudel cu pere si parmezan din: foi de placinta, bacon, miez de nuca, parmezan, pere, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul, sare si piper.

Ingrediente:Miniştrudel cu pere şi parmezan

  • 250 g foi subţiri de plăcintă
  • 150 g bacon feliat
  • 50 g miez de nucă
  • 60 g parmezan
  • 2 pere tari
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 20 g unt
  • 1 lingură seminţe de fenicul
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Intinde foile de plăcintă pe planşetă, acoperă-le cu feliile de bacon (necondimentat), apoi presară nucile tăiate cu cuţitul.

Curăţă perele de coajă, taie-le pai şi pune-le peste nuci, apoi presară totul cu parmezan ras, sare şi piper, după gust.

Stropeşte cu puţin ulei de măsline extravirgin şi rulează ştrudelul, având grijă să îl închizi bine la capete.

Cu o pen­sulă, unge-1 cu unt topit, apoi presară seminţele de fenicul.

Pune ştrudelul în cuptorul încălzit la 180° C şi lasă-l la copt circa 20 de minute. Serveşte-l după ce s-a răcit.

Se mai poate prepara si astfel: Umple foile cu o compoziţie preparată din 200 g somon proaspăt, 4 linguri ulei de măsline extravirgin, frunze de ceapă verde, cimbru şi sare, după gust. P

rocedează ca la ştrudelul din reţeta de mai sus şi coace-1 la 190° C timp de 20 de minute.

Miniştrudel cu pere şi parmezan

Miniştrudel cu pere şi parmezan

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.