Miniprajituri cu mere

Printeaza

Miniprajituri cu mere din: biscuiti, mere, zahar, apa, zeama de lamaie, frunze de menta.

Ingrediente:Miniprajituri_cu_mere

  • 500 g biscuiţi de ovăz
  • 15 mere (2,5 kg)
  • 800 g zahăr
  • 600 ml apă
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • câteva frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Pune într-o cratiţă zece mere (cu coajă) tăiate în bucăţi mici. Adaugă apa, acoperă şi fierbe la foc mare.

După zece minute, dă focul la minimum şi lasă 20 de minute. Strecoară zeama intr-o oală, adaugă zahăr, zeama de lămâie şi fierbe-le până ce obţii un jeleu. Pentru un gust plăcut de caramel, în loc de zahăr alb, foloseste la jeleu zahăr brun.

În forme de brioşă deja pregătite, pune cubuleţe de măr (din cele cinci rămase), toarnă jeleul fierbinte şi dă la rece. Aşază câte un jeleu de măr pe fiecare biscuit şi serveşte cu decor de fructe de pădure şi mentă.

Miniprajituri cu mere

Miniprajituri_cu_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.