Miniprajituri cu afine, lapte si frisca

Printeaza

Miniprajituri cu afine, lapte si frisca din: lapte, frişcă, zahăr, gelatină granulată, afine

Miniprajituri_cu_afine_lapte_si_frisca

Ingrediente:

  •  400 ml lapte
  •  400 ml frişcă
  •  150 g zahăr
  •  1,5 plicuri gelatină granulată
  •  250 g afine

 

Mod de preparare:

Se lasă gelatina să se înmoaie în apă rece cca 10 min. Se dă în fiert laptele cu frişcă şi zahăr. Se ia de pe foc vasul şi se adaugă gelatina înmuiată.

Se lasă să se dizolve gelatina, amestecând, apoi se adaugă afinele şi se re­partizează amestecul în şase forme mici de sili­con.

Se dau formele la frigi­der peste noapte, ca să se întărească.

Se răstoarnă apoi cu grijă pe farfurii de desert şi se servesc ornate cu frunze de mentă clătite cu apă rece.

Miniprajituri cu afine, lapte si frisca

Miniprajituri_cu_afine_lapte_si_frisca

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Miniprajituri_cu_mere

Miniprajituri cu mere

Miniprajituri cu mere din: biscuiti, mere, zahar, apa, zeama de lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 500 g biscuiţi de ovăz 15 mere (2,5 kg) 800 g zahăr 600 ml apă 50 ml zeamă de lămâie câteva frunze de mentă   Mod de preparare: Pune într-o cratiţă zece mere (cu coajă) tăiate în bucăţi mici. Adaugă […]

 

Dulceata de merisoare

Miniprajituri cu merisoare, nuci si jeleu

Miniprajituri cu merisoare, nuci si jeleu din: oua, zahar, pesmet, sare, praf de copt, margarină lichidă sau ulei, esenta, miez de nucă, urda, frişcă lichidă, gelatină, merişoafe deshidratate, lichior de vişine sau coniac, sirop de merişoare, jeleu de tort. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri pes­met un praf de sare 1/2 linguriţă praf de copt 50 ml margarină lichidă sau […]

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.