Miniprajituri cu ciocolata

Printeaza

O reteta de miniprajituri cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, oua, sare, zahar, faina, praf de copt, mascarpone, zahar vanilat, albusuri, physalis, miere, suc de portocala si gem de caise.

Ingrediente:Miniprajituri cu ciocolata

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 g unt
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

crema:

  • 200 g mascarpone
  • 4 linguri zahar vanilat
  • 2 albusuri

gem de physalis:

  • 400 g physalis
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri suc de portocala
  • 2 linguri gem de caise

 

Mod de preparare:

Spălaţi fructele de physalis, tăiaţi-le în ju­mătate şi puneţi-le pe foc împreună cu mierea, sucul de portocală şi gemul de caise. Lăsaţi totul cca 15 minute la foc mic. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi cioco­lata bucăţi şi topiţi-o la baie de aburi.

Luaţi-o de pe foc, adăugaţi untul şi amestecaţi bine. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile, cu un praf de sare, spumă. Bateţi gălbenuşu­rile şi zahărul, apoi încorporaţi-le în ciocolată. Adăugaţi făina şi praful de copt, apoi albuşurile spumă şi ameste­caţi totul bine.

Ungeţi cu grăsime o tavă pentru brioşe sau aşezaţi forme de hârtie speciale. Turnaţi aluatul şi daţi totul la cuptor 18-20 de minute. Bateţi mascarpone cu zahărul. Bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi-le peste amestecul de mai sus.

Scoateţi brioşele din forme şi aşezaţi-le pe un platou. Aşezaţi crema de mascarpone peste brioşe, apoi gemul de physalis. Puteţi orna brio­şele cu bombonele de ciocolată sau physalis proaspăt.

Miniprajituri cu ciocolata

Miniprajituri cu ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.