Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de minipizze prajite, cu naut si rozmarin din: faina alba, naut, apa, drojdie de bere, ulei de masline xtravirgin, zahar, rozmarin si sare.
- 400 g faină albă
- 400 g năut prefiert
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1,5 1 ulei de măsline extravirgin (sau de floarea-soarelui)
- sare
Mod de preparare:
Scurge năutul de lichidul din conservă şi pasează-1 prin sită. Toacă mărunt câteva frunzuliţe de rozmarin. Prepară aluatul de pizza, adăugând în timpul frământatului pasta de năut şi puţin rozmarin tocat mărunt. Lasă-1 20 de minute să crească.
Intinde din aluat o foaie cu grosimea de 3 mm , decupează din ea discuri cu diametrul de circa 6 cm şi prăjeşte-le în ulei încins până când aluatul se umflă şi devine auriu.
Scoate minipizzele pe hârtie absorbantă, apoi presară-le cu sare şi rozmarin tocat mărunt sau uscat. Serveşte-le fierbinţi.
Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin
Poftă bună!