Minieclere cu ciocolata

Printeaza

Minieclere cu ciocolata din: apa, lapte dulce, unt, faina, oua, frisca, ciocolata neagra, prune, zahar vanilat, esenta de rom, sare, zahar pudra.

Ingrediente:

  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte dulce
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 400 ml frisca
  • 300 g ciocolata neagra
  • 300 g prune
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de rom
  • ½ lingurita sare
  • Zahar pudra

Mod de preparare:

Intr-o oala se pun la fiert apa, laptele, untul si jumatate din cantitatea de sare.

Cand a inceput sa clocoteasca se adauga faina si se amesteca bine cu o lingura, ca sa nu se formeze cocoloase.

Se lasa pe foc pana cand devine un aluat potrivit de tare, se pune intr-un vas si se lasa sa se raceasca putin.

Se adauga oaulele treptat, mixand bine dupa fiecare, ca sa se incorporeze complet.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se introduce aluatul intr-un pistol pentru ornat si se aseaza gramajoare pe hartie.

Se introduce tava in cuptor si se coc 30-40 de minute la foc mediu.

Ciocolata se topeste la bain-marie, se amesteca bine cu frisca mixata, se adauga prunele tocate marunt, zaharul vanilat si esenta de rom.

Se umplu eclerele cu crema, se presara zahar pudra si se introduc la rece.

Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 de minute, deoarece apoi nu mai cresc eclerele.

Se servesc cu o ceasca de cafea.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Eclere cu ciocolata si cafea

Minieclere

Minieclere din: apa, oua, faina, ulei, sare, zahar, lapte. Ingrediente: Pentru cojile de eclere: 2 căni apă 8 ouă 400 g făină 200 ml ulei 1 praf de sare Pentru cremă: 4 gălbenuşuri 2 albuşuri 200 g zahăr + 4 linguri de zahăr 150 g făină 1 l lapte 3 pliculeţe zahăr vanilat   Mod […]

Minieclere cu pasta de icre

Minieclere sarate cu branza si morcov

Minieclere sarate cu branza si morcov din: apa, unt, oua, faina, sare, brânză de vaci, telemea, smantana, morcovi. Ingrediente pentru aluat: 250 ml apă 80g unt 4 ouă 150 g făină un praf de sare Ingrediente pentru umplutură: 250 g brânză de vaci 100 g telemea 3-4 linguri smântână 2 morcovi raşi Mod de preparare: Pentru aluat, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune minieclerele cu ciocolata. E in desert delicios si potrivit pentru invitati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.