Minichecuri din paste

Printeaza

O reteta de minichecuri din taitei, boabe de porumb, oua, salata verde, alune crude, unt, sare, piper, patrunjel si smantana.

Ingrediente:Minichecuri din paste

  • 300 g tăiţei
  • 100 g boabe de porumb
  • 3 ouă
  • două salate verzi
  • 200 g brânză telemea
  • 50 g alune crude
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • smântână

 

Mod de preparare:

Tăiţeii se fierb în apă cu sare şi puţin unt ca să nu se lipească între ei, se trec printr-un jet de apă rece şi se pun într-o strecurătoare.

Alunele se toacă mărunt şi se pun într-un castronel. într-o tigaie se încing 25 g unt, se pre­sară alunele, se călesc până devin aurii şi se scot cu o spumieră.

Se pun într-un vas mai mare, se adaugă boabele de porumb, salata verde ruptă bucăţele, brânza telemea dată pe râzătoare şi ouăle. Se adaugă tăiţeii, se condi­mentează, se presară pătrunjel tocat şi se amestecă.

Se ung cu unt forme mici de chec, se toarnă compoziţia şi se introduc în cuptorul încins. Se coc 25-30 de minute la foc potrivit sau până capătă o culoare aurie la suprafaţă. Se servesc fierbinţi sau reci, cu un sos din smântână şi pătrunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.