Minichecuri cu pudra de roscove

Printeaza

Minichecuri cu pudra de roscove din: banane, oua, zahar, ulei, faina, pudra de roscove, bicarbonat, praf de copt, lamaie, ciocolata.

Ingrediente:Minichecuri cu pudra de roscove

  • 3 banane bine coapte
  • 2 ouă mari
  • 150 g zahăr brun
  • 125 ml ulei
  • 225 g făină
  • 3 linguri pudră de roşcove
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 50 g ciocolată amăruie

 

Mod de preparare:

Pasezi bananele într-un bol şi le amesteci împreună cu uleiul şi ouăle, în prealabil bătute cu zahărul. Adaugi bicarbonatul stins în zeama de lămâie, praful de copt şi făina cernută, iar la sfârşit ciocolata amăruie dată pe răzătoarea mare. Omogenizezi compoziţia.

Repartizezi câte o lingură plină de compoziţie în formele de minichecuri unse cu unt şi tapetate cu făină sau doar tapetate cu hârtie specială.

Scuturi tava tinand-o de marginea mesei pentru a se aşeza uniform compoziţia.

Umpli până la 2/3 din volumul formelor de minichecuri.

Coci minichecurile 20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (190°C). Inainte de a le scoate din cuptor, faci testul scobitorii.

 

Minichecuri cu pudra de roscove

Minichecuri cu pudra de roscove

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.