Minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune

Printeaza

Minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune din: smântână dulce, căpşuni bine coapte, zahăr, gelatină, ciocolată, alune de pădure, biscuiţi rotunzi, lapte.

Ingrediente:Minibavareze_de_capsuni_cu_ciocolata_si_alune

  • 200 ml smântână dulce
  • 200 g căpşuni bine coapte
  • 4 linguri zahăr
  • 10 g gelatină
  • 50 g ciocolată
  • 200 g alune de pădure
  • 6 biscuiţi rotunzi, cu diametrul egal cu al formelor
  • 10 ml lapte

Mod de preparare:

Păstrezi câteva fructe pentru decor, iar restul le cureţi, le speli şi le mărun- ţeşti. Fierbi 5 minute căp­şunile cu zahărul, apoi le pasezi cu mixerul.

Le laşi să se răcorească, după care adaugi şi gelatina pre­parată conform instrucţiu­nilor de pe plic.

Mixezi smântână rece, la viteză maximă, până obţii frişcă. O încorporezi în piureul de căpşuni. Impărţi compoziţia în formele pentru minibavare­ze şi aşezi deasupra câte un biscuite. Păstrezi for­mele în frigider 2 ore.

Prăjeşti miezul alunelor în cuptor, apoi le mărunţeşti. Topeşti ciocolata la bain-marie, împreună cu laptele.

După 2 ore, răstorni minibavarezele pe un platou şi le serveşti decorate cu cio­colată şi alune, alături de bucăţi de căpşuni.

 

Minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune

Minibavareze_de_capsuni_cu_ciocolata_si_alune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.