Minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune
PrinteazaMinibavareze de capsuni cu ciocolata si alune din: smântână dulce, căpşuni bine coapte, zahăr, gelatină, ciocolată, alune de pădure, biscuiţi rotunzi, lapte.
- 200 ml smântână dulce
- 200 g căpşuni bine coapte
- 4 linguri zahăr
- 10 g gelatină
- 50 g ciocolată
- 200 g alune de pădure
- 6 biscuiţi rotunzi, cu diametrul egal cu al formelor
- 10 ml lapte
Mod de preparare:
Păstrezi câteva fructe pentru decor, iar restul le cureţi, le speli şi le mărun- ţeşti. Fierbi 5 minute căpşunile cu zahărul, apoi le pasezi cu mixerul.
Le laşi să se răcorească, după care adaugi şi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic.
Mixezi smântână rece, la viteză maximă, până obţii frişcă. O încorporezi în piureul de căpşuni. Impărţi compoziţia în formele pentru minibavareze şi aşezi deasupra câte un biscuite. Păstrezi formele în frigider 2 ore.
Prăjeşti miezul alunelor în cuptor, apoi le mărunţeşti. Topeşti ciocolata la bain-marie, împreună cu laptele.
După 2 ore, răstorni minibavarezele pe un platou şi le serveşti decorate cu ciocolată şi alune, alături de bucăţi de căpşuni.
Minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune
Pofta buna!