Mini pizza cu vinete

Printeaza

Mini pizza cu vinete din: rosii, vanata, dovlecel, sare, piper, zahar, ulei, plante aromatice, usturoi.

Ingrediente:Mini pizza cu vinete

  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 3 roşii
  • sare
  • piper după gust
  • 1 vârf cuţit de zahăr
  • puţin ulei de măsline pentru uns feliile după copt
  • plante aromatice proaspete (sau uscate): oregano, busuioc, cimbru (câte 2-3 fire)
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă pudră din fulgi de drojdie inactivă (opţional)
  • câteva linguri pastă de măsline (opţional)

 

Mod de preparare:

Dovlecelul şi vânata se taie rondele groase de 1 deget. Se sărează şi se lasă la scurs cca 30 minute.

Intre timp se prepară sosul de roşii: se mixează roşiile tăiate bucăţi cu sare, piper, zahăr şi verdeţurile rupte bucăţi; se fierb pe foc mic până scad cam la 2/3 din cantitatea iniţiala. Se înglobează pudra din fulgi de drojdie inactivă şi se lasă la răcit.

Rondelele de legume se şterg cu şerveţelul, să se usuce puţin, se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu pastă de măsline, peste care se adaugă pasta de roşii.

Se introduce tava în cuptor la foc moderat şi se coc rondelele până când se înmoaie, iar marginile se rumenesc uşor. Se scoate tava din cuptor, iar rondelele se pulverizează cu puţin ulei de măsline.

Se decorează cu verdeţuri şi se servesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.