Mingiute dulci cu fulgi de ovaz

Printeaza

Mingiute dulci cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, zahar vanilat, coaja de lamaie, lapte, cacao, pesmet, zeama de lamaie si ciocolata.

Ingrediente:

  • 250 g fulgi de ovaz
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 7 linguri lapte condensat
  • 1 lingurita cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuiti
  • 2 linguri zeama de lamaie sau de portocala
  • pudra de cacao sau ciocolata rasa pentru decor

 

Mod de preparare:

Prajesti fulgii de ovaz intr-o tigaie fara ulei pana decin aurii, dupa care ii macini si ii pui intr-un castron. Ii lasi sa se raceasca. Adaugi zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie (sau de portocala), pesmetul de biscuiti, laptele condensat, lingurita de cacao si omogenizezi totul foarte bine.

Formezi din compozitie bile de marimea unei nuci mai mari, sau dupa preferinta, le tavalesti prin pudra de cacao si le asezi pe un platou. Le dai la rece inainte sa le servesti.

Mingiute dulci cu fulgi de ovaz

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Corina Calinescu

    cred ca merge si cu biscuiti

  2. ehe ce-mi plac

  3. Adriana Valentina

    Buna ideea asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.