Minestrone
PrinteazaMinestrone
- 150 g boabe de fasole
- 3 frunze de salvie
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 5 morcovi
- 3 tulpini de ţelină
- 2 dovlecei
- 3 cartofi mari
- 3 roşii
- 200 g varză
- 2 linguri ulei
- circa 3 linguriţe supă instant
- 200 g paste mici
- sare, piper
Preparare:
Acoperiţi fasolea cu apă. Adăugaţi salvia şi lăsaţi totul la înmuiat peste noapte. Pregătiţi şi mărunţiţi legumele. Lăsaţi fasolea 45 de minute la înmuiat în apă. încingeţi uleiul şi căliţi uşor cepele, usturoiul, morcovii şi ţelină.
Adăugaţi dovleceii, cartofii, roşiile, varza şi înăbuşiţi-le, amestecând continuu. Adăugaţi fasolea cu apa şi supa. încorporaţi pastele şi fierbeţi supa circa 10 minute. Condimentaţi-o cu sare şi piper. Dacă doriţi, ornaţi cu busuioc tocat şi parmezan.