Minestrone cu perişoare

Printeaza

O reteta de minestrone cu perisoare din: ulei de masline, ceapa, usturoi, piept de curcan, fulgi de ovaz, lapte semidegresat, parmezan, busuioc verde, supa de pui, rosii, apa, fafallini, varza si dovlecel.

Ingrediente:Minestrone cu perişoare

  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa mica tocata fin
  • 3 catei de usturoi tocati fin
  • 225 g piept de curcan fara piele si dezosat, taiat in bucati potrivite
  • 3 linguri fulgi de ovaz
  • 4 linguri lapte semidegresat
  • 25 g parmezan proaspat ras
  • 25 g busuioc verde tocat
  • 450 ml supa de pui cu continut redus de sodiu
  • 400 g rosii taiate fara adaos de sare
  • 450 ml apa
  • 75 g farfallini (paste mici in forma de fundite) sau alte paste mici
  • 280 g varza kale cu frunze mai groase si mai aromate tocata
  • 1 dovlecel galben sau verde taiat in patru pe lungime si apoi in felii groase

 

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o cratita de dimensiuni medii la foc foarte mic. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc amestecand aproximativ 5 minute sau pana cand ceapa este inmuiata. Se scot din cratita, se pun intr-un castron si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp se pune carnea de curcan intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana cand este tocata fin. Se pune carnea in castronul cu ceapa si usturoiul. Se adauga fulgii de ovaz, laptele, 2 linguri de parmezan si 2 linguri de busuioc si se amesteca bine. Se modeleaza 24 de perisoare mici.

Se amesteca supa, rosiile si apa intr-o cratita mare si se dau in clocot la foc iute. Se adauga pastele si varza si se fierbe totul 5 minute. Se micsoreaza flacara la minimum. Se adauga restul de busuioc si perisoarele si se fierb 1 minut.

Se adauga dovleceii, se acopera vasul si se mai fierbe totul la foc mic aproximativ 5 minute sau pana cand perisoarele sunt fierte si varza este inmuiata. Se serveste supa presarata cu restul de parmezan.

Minestrone cu perişoare

Minestrone cu perişoare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.