Minciunele

Printeaza

Minciunele din: drojdie, faina, lapte, zahar, ou, unt, ulei, sare.

Ingrediente:Minciunele

  • 1 cub de drojdie
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 750 ml ulei (pentru prajit)
  • sare

 

Mod de preparare:

Incălzeşti puţin lapte, pui în el zahărul, drojdia şi o mână de făină. Laşi la dospit.

Cerni făina, faci o adâncitură în mijlocul ei, torni maiaua, restul de lapte cald şi începi să frămânţi. Adaugi oul bătut cu puţină sare şi untul moale.

Frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de degete. Dai deoparte 30 de minute şi acoperi cu un prosop.

Aluatul dospit îl mai frămânţi, apoi îl întinzi cu sucitorul, pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină, într-o foaie subţire.

Tai după dorinţă şi crestezi pe mijloc.

Le mai laşi deoparte 10 minute. Incingi uleiul. Pui minciunelele la prajit pana se rumenesc.

Lasi la scurs pe servetele absorbante. Le poti servi, dupa dorinta, dulci sau sarate.

Minciunele

Minciunele

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.