Mille-feuille de dovlecei

Printeaza

Mille-feuille de dovlecei 

Ingrediente:Mille-feuille de dovlecei

  • 2 dovlecei mari
  • 8 linguri de ulei de măsline
  • 3 bucăţi de mozzarella
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură de oţet balsamic
  • praf de plante aromatice de provence
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Clătiţi şi ştergeţi dovleceii. Tăiaţi-i îndouă şi aruncaţi capetele. Tăiaţi în felii subţiri de 0,5cm, pe lungime.

Vărsaţi jumătate din uleiul de măsline într-o tigaie mare şi prăjiţi feliile de dovlecei pânâ prind o culoare aurie, la foc potrivit. Scurgeţi-le pe hârtie absorbantă.

Scurgeţi mozzarella. Tăiaţi-o în feli subţiri, săraţi şi piperaţi. Decojiţi şi striviţi căţeii de usturoi. Amestecaţi într-un bol oţetul balsamic, restul de ulei de măsline şi usturoiul strivit. Săraţi şi piperaţi.

Faceţi un mille-feuille, alternând feliile de dovlecel cu cele de mozzarella. Stropiţi cu sos şi presăraţi cu praf de plante aromatice de provence.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.