Milkshake – gustul copilariei

Printeaza

Un milkshake răcoritor, preparat din lapte integral şi îngheţată de vanilie, eventual cu un strop de sirop de vanilie, pentru intensificarea aromei şi un topping regal de frişcă, rămâne una dintre cele mai seducătoare băuturi.

Astăzi se prepară de obicei într-un blender, însă în trecut se bâtea cu mâna într-o cană specială, cu toată atenţia pe care un barman harnic ştia să o acorde mixării cocktailurilor.

Prima atestare documentară a unui milkshake datează din 1885, când băutura era încă un cocktail şi semăna mai degrabă cu un lichior de ouă la care se adăuga whisky.

Varianta modernă de milkshake cu îngheţată a început să se răspândească în anii ’20, când s-a inventat blenderul. Au apărut de asemenea o serie de variante exotice, cu banane, căpşuni, ciocolată şi lapte de malţ.

Astăzi, viaţa noastră a devenit de neimaginat fără milkshake.

 

Milkshake – gustul copilariei

Milkshake - gustul copilariei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.