“Miere” de galbenele

Printeaza

“Miere” de galbenele din: galbenele, apa, zahar, lamaie.

Ingrediente:"Miere" de galbenele

  • 2 mâini de gălbenele
  • 1 l apă
  • 1 kg zahăr
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Florile de gălbenele le pui într-un litru de apă şi le dai în 2-3 clocote. Acoperi vasul cu un capac, îl iei de pe foc şi îl laşi până a doua zi.

In ziua următoa­re strecori zeama obţinută printr-un tifon sau o sită foarte deasă şi adaugi zahărul şi zeama de la jumă­tatea de lămâie.

Pui vasul din nou pe foc foarte mic şi mai fierbi timp de câteva ore până obţii o „miere” nici prea subţire, nici prea groasă.

După răcire, pui „mierea” în borcane şi iei câte o lingură înainte de masă. „Mierea” de gălbenele este recomandată în tratarea bolilor de stomac, de la gastrite la ulcer.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bun, bun. Si foarte sanatos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.