Blanchetă de miel

Blanchetă de miel

Blanchetă de miel Ingrediente: 1,8 kg carne de miel tăiată în bucăţi (piept, spate, gât) 4 căţei de usturoi 1 legătură verdeaţă 2 linguri făină 500 ml vin alb sec unt sare şi piper   Mod de preparare: Topeşti untul într-un vas pe foc, pui camea, făina, usturoiul (bine pisat) şi laşi până se rumeneşte […]

Pulpa de miel cu gutui

Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez

Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez Tai bucăţi din pulpa de miel cu grosimea de 1 cm şi late cât palma. Le ungi cu usturoiul pisat, apoi le presari cu piper şi busuioc uscat. Le laşi aşa 2-3 ore să se pătrundă, după care pe fiecare felie de carne pui o bucată […]

Pulpă de miel in aluat cu vin

Pulpă de miel in aluat cu vin

Pulpă de miel in aluat Ingrediente: 1 pulpă din faţă rinichii mielului 500 g foitaj din comerţ 150 g unt 150 ml ulei 2 legături de ceapă verde 1 pahar cu vin 100 g ciuper­ci 2 ouă sare piper cimbru după gust   Mod de preparare: Cureţi şi speli pulpa şi o tai în aşa […]

Ciorbă de burtă de miel

Ciorbă de burtă de miel

Ciorbă de burtă de miel din: burta si intestine de miel, picioare de miel, carne de miel, pastarnac, patrunjel, telina, morcov, ceapa, galbenusuri, smantana, sare, otet si mujdei de usturoi. Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 kg) […]

Stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde

Stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde

O reteta simpla de stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, faina, pasta de tomate, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 1-2 linguriţe făină 1-2 linguri pastă de tomate sare piper ulei   […]

Miel invelit in prosciutto la cuptor

Miel la cuptor

Miel la cuptor Ingrediente: 1 pulpă de miel 3 linguri oţet 1 lămâie 1 ceapă tăiată mărunt 1 lin­guriţă piper măcinat + 5-6 boabe de piper 1 lingură de cimbru boia 1 linguriţă busuioc 3 căţei de usturoi pisaţi puţin ulei sau untură   Mod de preparare: Ţii pulpa de miel câteva ore într-o ma­rinată […]

Friptura de miel cu sos de vin

Friptura de miel in pergament

Friptura de miel in pergament Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1 kg 150 ml ulei 2 lămâi 1 căpăţână ustu­roi sare piper 1 kg cartofi noi 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi bine, iar separat storci lămâia. Cureţi apoi pulpa de miel, o speli bine şi o […]

Rosii cu ton

Rosii umplute cu ficat de miel

Rosii umplute cu ficat de miel din: rosii, ficat de miel, paine, lapte, ceapa verde, oua, unt, patrunjel, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 12 roşii mijlocii 500 g ficat de miel 2 felii de pâine 1 ceaşcă lapte 1 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g unt, 1 legătură pătrunjel 2 linguri smântână sare piper […]

Ciorba de ied

Ciorba de cap de miel

Ciorba de cap de miel din: cap de miel, oase de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, leustean, orez, ou, smantana, sare si otet.   Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1 […]

Friptura cu omleta

Friptura de miel cu omleta

 Friptura de miel cu omleta Ingrediente: 4 bucăţi de carne de miel 4 ouă 1 legătură pătrunjel verde sare şi piper după gust   Mod de preparare: Prăjeşti carnea în ulei şi pe o parte şi pe alta până se albeşte, apoi adaugi o cană cu apă, sarea şi piperul. Le laşi să fiarbă şi […]

Cotlete de ied pane cu linte

Miel la cuptor cu rozmarin

Miel la cuptor cu rozmarin Ingrediente: 2,5 kg carne de miel 2 linguri rozmarin proaspăt (caz în care-l vei toca şi dacă e uscat poţi să-l macini cu râşniţa de cafea) 1 lămâie de la care îi razi coaja 1 linguriţă piper negru măcinat 1/2 linguriţă cimbru uscat şi măcinat 1/4 linguriţă condimente speciale pentru […]

Tochitură măcelărească

Maruntaie de miel cu garnitura de galuste de cartofi

Maruntaie de miel cu garnitura de galuste de cartofi din: maruntaie de miel, sare, piper, foaie dafin, faina, unt, ceapa, usturoi, capere, chery, condimente, galbenusuri, smantana, tarhon, cartofi.   Ingrediente: 1,200 kg măruntaie de miel sare piper 1foaie dafin 1 lingură făină 150 g unt 1 ceapă 5 căţei usturoi 80 g capere 1 păhărel […]

Ciorba de miel ardeleneasca

Ciorba de miel ardeleneasca

Ciorba de miel ardelenească din: morcovi, ceapa, pastarnac, telina, patrunjel, leustean, carne de miel, orez, galbenusuri, foi de dafin, smantana, piper si condimente. Poate te intereseaza si: Ciorba de miel cu smantana si loboda Ciorba de miel cu legume si verdeata   Ingrediente: 3 morcovi potriviti 2-3 cepe 3 bucati de pastarnac 1 telina 1 […]

Drob de miel cu gris

Drob de miel cu gris

Drob de miel cu gris Ingrediente: măruntaiele de la un miel (pentru a obţine o cantitate mai mare, poţi adăuga şi ficat de pasăre) 5-6 albuşuri 2 legături de ceapă verde 2 legături de mărar 1-2 legături de pătrunjel 2 linguri griş sare şi piper   Mod de preparare: Pui la fiert măruntaiele şi le […]

Pulpă de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde

Pulpa de miel cu ciuperci cu garnitura de crochete de cartofi

Pulpa de miel cu ciuperci cu garnitura de crochete de cartofi Ingrediente: 1 pulpă de miel (circa 1,800 kg) 100 g măsline verzi 1/2 pahar vin 400 g roşii 5 ardei graşi 250 g ciuperci 50 g capere sare piper 80 g ulei ulei pentru crochete 2 ouă 250 g cartofi 1 lingură făină pesmet […]

Pulpă de miel la cuptor cu vinete şi ceapă

Pulpa de miel la cuptor cu garnitura de sote de spanac si cartofi

 Pulpa de miel la cuptor cu garnitura de sote de  spanac si cartofi Ingrediente: 1,600 g pulpă de miel 1,500 kg spanac sare piper 4 căţei usturoi 400 g cartofi 150 g unt nucşoară 3 linguri sos de friptură 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pulpa cu osul scos se frige la cuptor 1 […]

Pulpa de miel in marinata de lamaie si bere

Pulpa de miel marinata cu garnitura de pilaf cu ciuperci si rosii umplute cu oua

Pulpa de miel marinata cu garnitura de pilaf cu ciuperci si rosii umplute cu oua din: pulpa de miel, orez, ciuperci, zarzavat, ceapa, cimbru, sare, piperunt, rosii, oua, sos alb vin rosu.   Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 200 g orez 200 g ciuperci 100 g zarzavat 1 ceapă cimbru sare piper 150 g […]

Cotlete de miel la gratar cu sparanghel

Cotlete de miel la gratar cu garnitura de legume de sezon

Cotlete de miel la gratar cu garnitura de legume de sezon Ingrediente: 1,600 kg cotlet de miel 120 g unt sare piper 600 g legume de sezon   Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat puţin cu satirul, se ung cu unt, se dă sare şi puţin piper şi se frig la grătar […]

retete

Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda

Piept de miel umplut cu legume  cu garnitură de sote de legume trufanda Ingrediente: 1,400 kg piept de miel 150 g şuncă afumată 200 g ficat de miel 1 felie fran­zela 1 ou sare piper 150 g unt 1 legătură verdeaţă 1/2 ceapă 350 g mazăre morcovi 400 g fasole fidea 1conopidă 200 g vîrfuri […]

Stufat delicios de miel

Stufat delicios de miel

O reteta simpla de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si faina. Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20 fire usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură bulion de roşii mărar Pentru rantaş : grăsime făină Mod de […]

Miel la gratar cu sos de tarhon si portocale

Miel cu tarhon

Miel cu tarhon Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură grăsime sare 1 ceapă mare boia 1 1 apă (pentru stins rantaşul) 3-4 roşii sau bulion de roşii otet de vin 15-20 legături tarhon Pentru rantaş : grăsime făină   Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi şi o prăjim în grăsime pe amandouă părţile. Pregătim […]

Miel cu spanac si boia

Miel cu spanac si boia

Miel cu spanac si boia Ingrediente: 1 kg carne 1,500 kg spanac 1 lingură grăsime 1 ceapă mare 1 varf de cuţit boia roşie 1 lingură bulion de roşii 5 felii lămaie Pentru rantaş : grăsime făină Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane. Il aşezăm într-o cratiţă, turnăm dea­supra apă sărată clocotită cat […]

Drob de miel pentru masa de Paşti

Drob de miel in aluat

Drob de miel in aluat Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce rece sau apă rece 1 lingură grăsime Pentru aluat de cartofi : […]