Rulada de miel cu mustar

Rulada de miel cu mustar

    O reteta de rulada din carne de miel, mustar, ceapa, patrunjel, morcov, radacina de patrunjel, ulei, unt, vin rosu, smantana si piper. Ingrediente : 4 felii carne de miel de 200 g fiecare 2 linguri muştar 2 cepe 1 legătură pătrunjel 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 linguri ulei 30 g unt topit […]

Rulouri de miel cu maruntaie

Rulouri de miel cu maruntaie

  O reteta de rulouri din carne de miel, maruntaie de miel, ceapa verde, marar, patrunjel, cartofi, morcov, ciuperci, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de miel dezosată, măruntaiele unui miel (ficat, plămân, rinichi, inimă) 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 cartofi 1 morcov 5 ciuperci sare piper ulei […]

Pulpa umpluta cu ficat

Miel cu verdeata

  O reteta de carne de miel, costita afumata, ceapa, usturoi, unt, verdeata, mustar, ou, piper si amidon .   Ingrediente: 1 pulpa de miel 100 g costita afumata 3 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri unt 2 legături verdeaţă busuioc cimbru 1 lingură muştar 1 ou 2 roşii din bulion 1 lingură amidon […]

Pulpa de miel la cuptor

Miel cu busuioc si maioneza de usturoi

  O reteta gustoasa cu carne de miel, busuioc, maioneza de usturoi, vin alb, smantana, ulei si piper se poate servi alaturi un vin rosu. Ingrediente: 1 pulpă de miel din spate 2 pahare vin alb 1 pahar smântână 4 căţei usturoi 2 linguri busuioc 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Speli […]

Tarta cu miel si fenicul

Tarta delicioasa cu carne de miel

O reteta de tarta cu carne de miel, oua, ulei, ceapa, usturoi, nucsoara, sare si piper se serveste calda. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 700 g carne de miel 2 felii pâine 2 ouă 1 lingură ulei 1 ceapă 1 căţel de usturoi nucşoară sare piper   Mod de preparare: Treci carnea prin maşina de […]

Frigarui de miel picant si tzatziki cu rodie

Frigarui de miel cu salata din sfecla rosie

O reteta de frigarui de miel cu ardei gras, ceapa, slanina afumata, usturoi, boia dulce, ardei iute, vin alb sec, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g carne de miel doi ardei graşi două cepe 200 g slănină afumată o căpăţână de usturoi 250 ml apă o linguriţă de boia dulce un ardei iute mic […]

Mititei cu garnitura de cartofi

Mititei sirbesti – Cevapcici

Mititei sirbesti – Cevapcici din: carne de miel, carne de vitel, carne de porc, ceapa, usturoi, boia de ardei, piper, sare, nucsoara, ulei de masline, sos de iaurt.   preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel to­cată 450 g carne de porc tocată două cepe […]

Antricoate de miel cu usturoi

Antricoate de miel cu usturoi

  Ingrediente: 8 antricoate de miel 250 g cuşcuş 75 ml ulei de măsline 6 căţei de usturoi doi ardei graşi o cutie de bere blondă o lămîie un ardei iute sare piper roz­marin o lingură de stafide negre miere cîteva pistile de şofran vin roşu sec   Mod de preparare: Ardeii graşi şi cel […]

Miel umplut pentru masa de Paşti

Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin

Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin din: pulpa de miel, piper, sare, usturoi, cartofi, sunca, rozmarin, unt, pasta de rosii, pesmet. Ingrediente: o pulpa de miel un pahar de vin roze piper boabe si macinat sare 3-4 catei de usturoi 4 cartofi feliute de sunca rozmarin 20 g unt 1-2 linguri pasta de rosii […]

Pulpă de miel la cuptor cu vinete şi ceapă

Pulpa de miel cu cartofi

Pulpa de miel cu cartofi din: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, cimbru, ulei de masline, cartofi, ulei pentru prajit, vin rosu. Ingrediente: 600 g pulpa de miel sare piper rozmarin usturoi cimbru ulei de masline 8 cartofi ulei pentru prajit vin rosu   Mod de preparare : Se împarte pulpa de miel în […]

Friptura de miel cu leustean

Friptura de miel glasata

Friptura de miel glasata din: carne, unt, sare, piper, boia, ceapa, mnorcov, costita, cimbru, vin, supa telina. Ingrediente: 2 kg de carne macra 4 linguri de unt netopit sare piper boia de ardei dulce o ceapa 1 morcov 200 g de costita afumata cimbru 1 pahar de vin 1 pahar de supa o telina mica […]

Miel umplut pentru masa de Paşti

Pulpa de miel a la Tino

Pulpa de miel a la Tino din: pulpa de miel, sare, piper, oregano, usturoi, unt, zeama de lamaie, faina. Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita oregano uscat 3 catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura faina   Mod de preparare: Se […]

Miel la cuptor in stil indian

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta din: cotlete de miel, ulei de masline, rosii, otet de mere, zahar, ceapa, menta. Ingrediente: 12 cotlete de miel (a circa 75 g) 1-2 linguri ulei de masline Ingrediente sos:3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere, 2 lingurite zahar, 1 ceapa verde tocata, 2 lingurite […]

Pulpa de miel invelita

Pulpa de miel cu ierburi aromate

Pulpa de miel cu ierburi aromate din: pulpe de miel, cartofi, unt, smantana, mustar, busuioc, patrunjel, salvie, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de miel (de 1 kg fiecare) 1,2 kg cartofi (nesfaramiciosi) 100 g unt 150 ml smantana subtire o lingura mustar o legatura de busuioc o legatura de patrunjel 10 frunze de […]

Cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichii murate

Miel

Miel din: cotlete de miel, faina, ulei, ceapa, telina, pastarnac, ciuperci, sare, piper, ierburi, sos, cartofi. Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm 1/4 ceasca faina 45 g ulei sau unt 2 cepe mari tocate 2 tulpine de telina taiate rondele 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt 1 3/4 […]

Cotlete de miel cu legume asortate

Sote de miel cu curry si stafide

Sote de miel cu curry si stafide din: carne de miel, ceapa, usturoi, telina, stafide, rosii, lamai, curry, ulei, sare. Ingrediente: 2 kg carne de miel fara os 3 cepe 4 catei de usturoi 1 tulpina de telina 100 g stafide 1 conserva mica rosii decojite 2 lamai 1 lingura praf de curry 2 ardei […]

Frigarui de miel picant si tzatziki cu rodie

Frigarui de miel cu oregano si foi de dafin

Frigarui de miel cu oregano si foi de dafin din: pulpa de miel, ulei, zeama de lamaie, vin, sare, piper, foi de dafin, oregano. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 200 rnl ulei de măsline zeama de la o lămâie 200 ml vin alb sec sare piper 10 foi de dafin două linguri de oregano […]

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

Pulpa de miel cu salvie si tarhon din: pulpa de miel, salvie, tarhon, usturoi, ceapa, ulei, vin. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 1/4 ceasca salvie proaspata taiata mai mare 2 linguri tarhon verde taiat mai mare 1 catel de usturoi 1 ceapa potrivita tocata marunt 1-2 linguri ulei 2 cesti vin alb 1/4 ceasca […]

Friptura din pulpa de miel

Miel in sos de iaurt

Miel in sos de iaurt Ingrediente: 750 g carne de miel 500 g iaurt 1/2 lingură făină 2 linguri unt 1 lingură mărar tocat sare   Mod de preparare: Bucăţile de carne de miel se prăjesc în unt. Cînd s-au ru­menit puţin, se adaugă cîteva linguri de apăşi se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă […]

Carne de miel cu ciuperci si smantana

Miel cu smantană

Miel cu smantană Ingrediente: 750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1 lin­guriţă făină sare mărar tocat   Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi şi se prăjeşte în untură pînă cînd se rumeneşte. Se adaugă făina, se amestecă bine, se lasă să se prăjească apoi se toarnă încet […]

Friptură de miel la tavă cu usturoi

Friptură de miel la tavă cu usturoi

Friptură de miel la tavă cu usturoi Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpele) 1-2 linguri untură sare cîţiva căţei de usturoi   Mod de preparare: Se spală carnea, se şterge cu un şervet, se săreazăşi se lasă să stea jumătate de oră cu sarea. Se unge o tavă cu untură, se aşază pulpele de […]

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc

Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc O reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc din: pulpa de miel, ulei de masline, unt, orez, rosii, tarhon, busuioc, cimbru, usturoi, sare, piper, boia dulce de ardei, rachiu de vin sau coniac si lamaie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel […]

Miel cu iaurt

Miel cu iaurt din: miel, iaurt, ulei, cimbru, chimion, boia, piper, sare, usturoi, ceapa, otet. Ingrediente: 1,5 kg miel 400 gr iaurt 2 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 lingurita chimion 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita sare 4,5 catei de usturoi zdrobiti 2 cepe medii taiate solzisori 1 lingura otet Mod […]

Korma de oaie cu usturoi

Miel cu sos de smantana

Aleg muşchiuleţ de miel sau pulpă de miel pe care o tai şi o dau prin condimente tip Delikat, piper, boia dulce. în tava de la cuptor pun puţin ulei şi aşez bucăţile de carne pe care le acopăr cu puţină apă, o cană- două. Las la cuptor să scadă apa şi să se rumenească […]

O retetă marocană fantastică de miel

Carne de miel cu spanac

Miel cu spanac Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac 1-2 cepe 1 lingură unt 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi bine carnea de miel, o tai în bucăţi potrivite şi o pui să se rumenească într-o cratiţă, în untul topit. Separat, pui la fiert o oală cu […]

Ruladă de miel cu verdeţuri

Ruladă de miel

Ruladă de miel din: pulpa de miel, ulei, oua, spanac, faina, ceapa, sare, piper, cimbru, usturoi, margarina. Ingrediente: pulpa din faţă a mielului 100 ml ulei 3-4 ouă fierte tari 1 kg spanac 2-3 ouă crude 3 linguri făină 3 cepe uscate sare piper cimbru usturoi margarină   Mod de preparare: Dezosezi pulpa, iar carnea […]

Miel cu praz si măsline

Miel cu praz si măsline

Miel cu praz si măsline Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 fire de praz 1 lingură făină 3-4 linguri sos de roşii 10-15 măs­line 3 linguri vin alb puţin ulei sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mici şi o pui într-o cratiţă cu ulei să se înăbuşe. Din când în când, […]

File de miel cu ghimbir

Piept de miel umplut

Piept de miel umplut Ingrediente: 1 piept de miel 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă mică 200- 300 g pesmet 2-3 linguri untură puţin lapte   Mod de preparare: Cureţi bine pieptul mielului, apoi îl sărezi, ridici cu degetele muşchiul pieptu­lui şi îl umpli cu următoarea compoziţie: amesteci într-un castron o […]

Miel umplut pentru masa de Paşti

Pulpă de miel umplută

Pulpă de miel umplută Ingrediente: pulpa din faţă cu tot cu coaste mărun­taiele de la miel (inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul) 2 legături de mărar 2 legături de ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2-3 ouă sare piper după gust 2 felii de pâine înmuiate în lapte   Mod de preparare: Speli toată carnea, o […]

Cinci retete pentru masa de Paşte

Angemaht de miel

Ingrediente: 500 g carne de miel 1 lingura unt 1 lingura faina 1 lamaie sare 1 lingurita condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureti carnea, o speli si o pui la fiert intr-o oala cu apa in care ai pus si condimentul. Tumenesti faina in unt, stingi cu 2 cani din zeama in care a […]

Friptura greceasca de miel

Friptură de miel cu miere

Friptură de miel Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1,5 kg 5- 6 căţei de usturoi 5-6 linguri de miere rozmarin cimbru sare piper condimente   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine pulpa de miel, apoi cureţi şi tai felii căţeii de usturoi. Crestezi din loc în loc pulpa de miel, o împănezi […]

Carne de miel cu ciuperci si smantana

Miel cu ciuperci si smantana

Miel cu ciuperci Ingrediente: 750 g carne miel 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1 ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Prăjeşti carnea tăiată bucăţele în unt sau untură, adaugi şi ceapa tăiată mărunt, ciupercile spălate şi tăiate felii […]