Miel cu sos de smântână şi rucola

Printeaza

O reteta de miel cu sos de smantana si rucola din: carne de miel, unt, smantana, usturoi, rucola, ulei de masline, lamaie, faina, sare si piper.

Ingrediente:Miel cu sos de smântână şi rucola

  • 700 g carne de miel cu os
  • 50 g unt
  • 200 g smantana de gatit (nefermentata)
  • 1 catel de usturoi
  • 200 g rucola
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăti potrivite, spălaţj-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele. Presăraţi bucăţile de carne cu sare şi piper, apoi prăjiţi-le în unt câte 3-4 minute pe fiecare parte. într-o altă tigaie căliţi căţelul de usturoi în­treg, în ulei, la foc mic până când începe să-şi schimbe putin culoarea, apoi scoateţi-l din tigaie.

Puneţi în uleiul încins făina, amestecaţi bine şi adăugaţi smântână. Amestecaţi încontinuu până când sosul de îngroaşă, după care puneţi zeama de la o jumătate de lămâie şi potriviţi de sare şi piper. Puneţi în sos bucăţile de came prăjite acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să mai fiarbă la foc mic 1 -2 minute.

Serviţi mielul cu salată de rucola, totul stropit cu sosul ele smântână.

Miel cu sos de smântână şi rucola

Miel cu sos de smântână şi rucola

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.