Miel cu rozmarin şi miere

Printeaza

O reteta delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceala, ulei de masline, miere, rozmarin si pulpa de miel.

Ingrediente:Miel cu rozmarin şi miere

  • 2 cepe, tăiate rondele
  • ulei de măsline
  • 1 lingură de miere (alegeţi o miere cu parfum de flori pentru aromă)
  • 4 fire de rozmarin, rupte în bucăţi mici
  • o pulpă de miel de aproximativ 1,75 kg

 

 

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Se pun rondelele de ceapă într-o tavă de copt cu 4 linguri de apă.

Se aşază mielul deasupra şi se unge suprafaţa cărnii cu ulei şi apoi cu miere.

Se înţeapă partea de deasupra a mielului în 15-20 de locuri cu un cuţit mic şi ascuţit, învârtindu-l pentru a face mici găuri, în care se aşază crenguţele de rozmarin. Se asezonează.

Se dă la cuptor 1 oră şi 15 minute pentru o friptură în sânge sau 2 ore pentru o friptură bine făcută.

Scoateţi de 3-4 ori friptura din cuptor şi turnaţi cu o lingură sosul scurs în tavă peste ea.

Acoperiţi cu folie de aluminiu dacă carnea se coace prea tare.

Odată făcută, scoateţi friptura pe o farfurie sau pe un fund de lemn şi lăsaţi-o la răcit 20-30 de minute în folie.

Se serveşte cu sosurile din tavă şi cartofi la cuptor.

 

Miel cu rozmarin şi miere

Miel cu rozmarin şi miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.