Miel Pasanda
PrinteazaPrecum multe alte feluri de mâncare ce îşi au rădăcinile în bogata tradiţie culinară a Indiei, şi mielul Pasanida presupune o listă lungă de ingrediente. El va satisface, însă, cu siguranţă cele mai variate gusturi.
Cuvântul pasanda este derivat din cuvinte care în limbile hindu şi urdu înseamnă „a place”. Prin urmare, mâncarea nu se caracterizează prin aromele puternice şi picante, ci printr-un gust plăcut, fin şi lipsit de agresivitate.
Carnea se taie în felii, care se bat până devin subţiri şi se marineazâ în iaurt, condimente şi o doză de ardei iute roşu. Marinata va îmbogăţi aroma cărnii şii o va frăgezi.
Carnea se prăjeşte apoi cu roşii zemoase şi ghee, iar sosul curry este preparat «dintr-o varietate de condimente, printre care garam maşala, coriandru şi ghimbir, fără ca mâncairea să fie din nou încălzită.
Mielul Pasanda este o introducere minunată în lumea curry-ului, pottrivită în special pentru cei care nu gustă mâncărurile picante.