Miel Pasanda

Printeaza

Precum multe alte feluri de mâncare ce îşi au rădăcinile în bogata tradiţie culinară a Indiei, şi mielul Pasanida presupune o listă lungă de ingrediente. El va satisface, însă, cu siguranţă cele mai variate gusturi.

Cuvântul pasanda este derivat din cuvinte care în limbile hindu şi urdu înseamnă „a place”. Prin urmare, mâncarea nu se caracterizează prin aromele puternice şi picante, ci printr-un gust plăcut, fin şi lipsit de agresivitate.

Carnea se taie în felii, care se bat până devin subţiri şi se marineazâ în iaurt, condimente şi o doză de ardei iute roşu. Marinata va îmbogăţi aroma cărnii şii o va frăgezi.

Carnea se prăjeşte apoi cu roşii zemoase şi ghee, iar sosul curry este preparat «dintr-o varietate de condimente, printre care garam maşala, coriandru şi ghimbir, fără ca mâncairea să fie din nou încălzită.

Mielul Pasanda este o introducere minunată în lumea curry-ului, pottrivită în special pentru cei care nu gustă mâncărurile picante.

 

Miel Pasanda

Miel Pasanda

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.