Miel pane – Snitel de miel

Printeaza

Miel pane – Snitel de miel din: miel, oua, ulei, faina, pesmet, sare.

Ingrediente:Miel pane - Snitel de miel

  • 1 kg carne miel (muşchi, pulpă spate)
  • 2 ouă
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri pesmet pisat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se taie pulpa perpendicular pe fibră, în felii groase de 1-1,5 cm. Bucătile se bat numai pufin cu o sticlă (cu gura sticlei) sau cu un ciocan special. Se sărează (fără a exagera), apoi se dau prin făină, prin ouăle bătute şi în final prin pesmet.

Separat, într-o tigaie se pune uleiul la încălzit. Când uleiul este fierbinte, se prăjesc bucăfile de carne pregătite ca mai sus. Se servesc cu salată verde sau salată de crudităţi şi garnitură de cartofi prăjiţi. Acest mod de preparare este cunoscut şi sub numele de „şniţel de miel”.

Dintre multe „subtilităţi” folosite la pregătire menţionăm: înainte de a fi trecută prin făină şi ou, carnea este ţinută 20-30 de minute la sare şi eventual într-un sos din vin şi bulion, apoi scursă şi pregătită ca mai sus; pentru crustă nu este folosit pesmet: carnea se trece prin făină – ou – făină.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.