Miel la tava cu vin

Printeaza

Miel la tava cu vin din: pulpa de miel, ulei, vin, usturoi, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Miel la tava cu vin

  • 1 pulpă de miel din spate
  • 200 ml ulei
  • 2 pahare vin alb sec
  • 10 fire usturoi verde
  • 5-6 căţei usturoi
  • 1 linguriţă cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la treapta 4.

Zdrobiţi căţeii de usturoi, frecaţi carnea pe toate părţile cu usturoi, sare, piper şi cimbru. Infăşuraţi pulpa cu firele de usturoi verde, puneţi-o într-o tavă nu prea mare (tăiaţi ciotul de os, ca să nu ocupe loc).

Turnaţi uleiul şi vinul peste carne, apoi adăugaţi apă cât să o cuprindă până la jumătate. Acoperiţi tava cu folie. Lăsaţi să se coacă circa 1 oră, apoi ungeţi carnea cu sosul din tavă.

Reduceţi focul, lăsaţi să se coacă neacoperită, ungând-o cu sos din când în când, încă circa 1 oră, până se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.