Miel fript cu sos de fasole neagra

Printeaza

O reteta de miel fript cu sos de fasole neagra din: boabe de fasole neagra, carne de miel, ulei de nuca, morcovi, esalote, ardei iute, usturoi, ghimbir, ciuperci, sos de soia, piure de rosii, bulion de miel si coriandru.

Ingrediente:Miel fript cu sos de fasole neagra

  • 3 linguri boabe de fasole neagra sau linguri sos de fasole neagra gata preparat
  • 400 g carne de miel, pulpa sau file
  • 2 linguri ulei de nuca sau de masline
  • 100 g morcovi, taiati bastonase
  • 100 g esalote, taiate solzisori
  • 1 ardei iute rosu, proaspat, fara seminte, taiat felii
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura ghimbir, tocat fin
  • 100 g ciuperci urechi de lemn, cele mari taiate, cele mici lasate intregi
  • 2 linguri sos de soia concentrat
  • 1 lingura piure de rosii
  • 300 ml bulion de miel sau de pui, sau vin alb sec

ornare:

  • coriandru proaspat tocat

 

Mod de preparare:

Daca se folosesc boabe, atunci acestea trebuie puse intr-un castron cu apa fiarta si lasate 20 de minute la inmuiat. Se indeparteaza grasimea de pe carne, apoi se taie in felii de 5 mm, care la randul lor se taie in fasii de 5 mm.

Se incalzeste o lingura de ulei intr-un tuci sau intr-o cratita cu fundul gros. Cand este fierbinte se adauga carnea de miel si se frige 1-2 minute, pana cand se rumeneste. Se scoate mielul si se pastreaza fierbinte. Daca cratita este mica, se caleste mielul in doua transe, pentru a preveni fierberea inabusita.

Se curata tuciul sau cratita cu un servetel de hartie si se toarna restul de ulei. Cand uleiul s-a incins se adauga morcovii, esalotele, ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul si se prajesc 3-4 minute, pana cand incep sa se rumeneasca. Se adauga ciupercile si se continua frigerea 2-3 minute.

Se adauga sosul de soia, piureul de rosii, bulionul sau vinul alb si fasolea boabe sau sosul de fasole. Se da totul intr-un clocot, apoi se lasa sa fiarba inabusit 10 minute. Se mareste flacara si se fierbe sosul bine pana cand acesta devine gros, apoi se adauga carnea si se lasa sa se patrunda 1 minut. Se presara coriandru si se serveste.

Carnea de miel se poate inlocui cu carne de pasare, de rata sau fructe de mare.

Miel fript cu sos de fasole neagra

Miel fript cu sos de fasole neagra

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.