Miel fript cu gutui

Printeaza

O reteta delicioasa de miel fript cu gutui din: ulei de masline, carne de miel, ceapa, usturoi, chimion, ghimbir, boia dulce, scortisoara, gutui, apa si frunze de coriandru.

Ingrediente:Miel fript cu gutui

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 kg carne de miel dezosata
  • 1 ceapa taiate in felii subtiri
  • 2 catei de usturoi zdrobit
  • 2 lingurita chimion
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 scortisoara
  • 500 ml apa
  • 1 kg gutui curatate de coaja si cotor, taiate in felii groase
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri frunze proaspete de coriandru

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 160°C. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga carnea de miel si si se prajeste 3 minute pe fiecare parte. Se pune pe o farfurie. Se da focul mic. Se adauga ceapa si usturoiul in tigaie si se calesc, amestecand, timp de 3 minute sau pana cand ceapa se inmoaie.

Se adauga chimen, ghimbir, ardei iute si scortisoara si se calesc, amestecand, timp de 1 minut. Se adauga carnea de miel, apa si gutui. Se aduce la fierbere. Se iau de pe foc. Se pun intr-o tava, se acopera tava cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptor, timp de o ora si jumatate.

Se scoate din cuptor. Se da folia la o parte si se acopera carnea uniform cu miere. Se mai coace la cuptor, neacoperit, pentru inca 30 de minute sau pana cand gutuile si miel sunt facute. Se scoate din cuptor si se pune deoparte timp de 15 minute sa se raceasca. Se presara cu coriandru tocat si se serveste cu cuscus.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.