Miel cu sos de rosii si usturoi
PrinteazaMiel cu sos de rosii si usturoi din: pulpă de miel, usturoi, cimbru, unt, lamaie, vin alb sec, bulion, conserva cu cuburi de rosii, sare, piper.
Ingrediente:
- o pulpă miel de 1,5 kg
- 3-4 căţei usturoi
- cimbru
- 100 g unt
- 1/2 lămâie
- 300 ml vin alb sec
- 2 linguri bulion
- o conservă mare cuburi de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Usturoiul se feliază şi se introduce în pulpa de miel căreia i s-au făcut mici incizii. Se presară apoi carnea cu cimbru, sare şi piper şi se pune la cuptor cu untul tăiat cuburi şi coaja de lămâie pe lângă ea.
Se lasă carnea 45 de minute, întorcând-o la jumătatea coacerii. Apoi, se pun bulionul desfăcut în vin şi cuburile de roşii şi se continuă coacerea încă 15 minute. Sosul se pasează apoi si se aduce lamasă.
Miel cu sos de rosii si usturoi
Pofta buna!