Miel cu sos de rosii si usturoi

Printeaza

Miel cu sos de rosii si usturoi din: pulpă de miel, usturoi, cimbru, unt, lamaie, vin alb sec, bulion, conserva cu cuburi de rosii, sare, piper.

Miel_cu_sos_de_rosii_si_usturoi

Ingrediente:

  • o pulpă miel de 1,5 kg
  •  3-4 căţei usturoi
  •  cimbru
  •  100 g unt
  •  1/2 lămâie
  •  300 ml vin alb sec
  •  2 linguri bulion
  •  o conservă mare cuburi de roşii
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare:

Usturoiul se feliază şi se in­troduce în pulpa de miel căreia i s-au făcut mici incizii. Se presară apoi carnea cu cimbru, sare şi piper şi se pune la cuptor cu untul tăiat cuburi şi coaja de lămâie pe lângă ea.

Se lasă carnea 45 de minu­te, întorcând-o la jumătatea coacerii. Apoi, se pun bulionul desfă­cut în vin şi cuburile de roşii şi se continuă coacerea încă 15 minute. Sosul se pasează apoi si se aduce lamasă.

Miel cu sos de rosii si usturoi

Miel_cu_sos_de_rosii_si_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.