Miel cu salsa de ardei rosu
PrinteazaMiel cu salsa de ardei rosu din: costite de miel, usturoi, ardei, menta, suc de lamaie, ulei de masline.
- 12-18 costiţe de miel, depinde de mărime
- 2 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri fire de rozmarin
Pentru salsa:
- 300 g de ardei copţi, de la borcan
- 1 căţel de usturoi, tocat mare
- 1 mână mare de mentă
- 1 lingură suc de lămâie
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se condimentează bucăţile de carne cu sare şi piper. Se face o fantă între os şi carne pe fiecare bucată, apoi se introduc aici câte o felie subţire de usturoi şi un fir de rozmarin.
Pentru salsa, se pun ardeii într-un robot de bucătărie, împreună cu usturoiul, ardeiul iute, menta şi lămâia. Se amestecă până sunt tocate fin, dar nu terciuite.
Se adaugă uleiul şi se mixează rapid ca să se omogenizeze. Se răstoarnă într-un bol şi se lasă la temperatura camerei până se serveşte.
Se pun pe grill sau pe grătar bucăţile de carne 5-7 minute pe fiecare parte, până devin maronii, apoi se servesc pe un platou, alături de salsa (se amestecă înainte de servire).
Miel cu salsa de ardei rosu
Pofta buna!