Miel cu mămăligută

Printeaza

Miel cu mămăligută din: pulpa de miel, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, unt, sare, piper, malai, sare, unt si telemea de oaie.

Ingrediente:Miel_cu_mamaliguta

  • 1 pulpa de miel
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 linguri unt sau ulei
  • sare
  • piper

pentru garnitura:

  • 400 g malai
  • 1 lingurita de sare
  • 25 g unt
  • 200 g telemea de oaie

 

Mod de preparare:

Dezosezi cu grijă pulpa de miel. Sărezi şi piperezi carnea, apoi rulezi pulpa şi o legi strâns, de jur-împrejur, cu sfoară. Aşezi pulpa rulată într-o tavă, cu untul, ceapa şi zarzavaturile. Dai tava la cuptor. Din când în când, stropeşti pulpa de miel cu grăsimea din tavă.

Separat,faci o mămăliguţă moale, pe care o amesteci apoi cu unt şi cu telemea rasă de oaie. Cu o lingură trecută prin unt topit, iei bucăţi de mămăligă şi le aşezi de jur-împrejurul unei tăvi. In golul din mijloc, aşezi frumos friptura tăiată în felii cât mai egale. Mai dai friptura puţin la cuptor, apoi o serveşti.

Miel cu mămăligută

Miel_cu_mamaliguta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.