Miel cu linte si fasole (varianta)

Printeaza

Miel cu linte si fasole din: carne de miel, ceapa, usturoi, telina, linte, fasole, rosii, chimen, scortisoara, cuisoare, boia, ulei, sare, piper, rozmarin.

Carnea de miel

este o sursa bogata de proteine: 100 grame de carne asigura 60% din necesarul zilnic pentru un adult.

datorita continutului de zinc, sistemul imunitar are numai de castigat, ranile se vindeca mai repede, stabilizeaza nivelul zaharului din sange si mentine sanatatea prostatei. O portie de 100 de grame contine 38,3% din necesarul zilnic de zinc.

mielul contine de asemenea o cantitate importanta de vitamina B12, necesara in formarea celulelor rosii din sange, in prevenirea anemiei, pentru un sistem nervos sanatos si pentru metabolizarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor.

vitamina B3 sau niacina este un alt element benefic continut in carnea de miel. Aceasta asigura protectie impotriva dementei si a altor boli cognitive ce vin o data cu varsta. Niacina este totodata indispensabila unei pieli sanatose si pentru buna functionare a tractului gastro-intestinal.

carnea de miel contine mai putine gasimi saturate (doar 36% din totalul garsimilor sunt saturate, arata studiile) comparativ cu alte tipuri de carne.

 

Ingrediente:Miel cu linte si fasole

  • 800 g carne de miel
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • o felie de ţelină
  • 130 g linte
  • 130 g fasole albă boabe
  • o conservă de roşii
  • 3 g chimen
  • 3 g scorţişoară
  • 2 g cuişoare
  • o linguriţă cu boia iute
  • 150 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Fasolea şi lintea înmuiate cu o seară înainte se fierb separat în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol.

Carnea de miel se taie bucăţi, se prăjeşte în ulei până se aureşte, se ia de pe foc şi se pune într-un bol.

In uleiul rămas se călesc ceapa tocată mărunt, ţelina tăiată cubuteţe sau dată prin râzătoare şi usturoiul feliat.

Se pune din nou carnea, se adaugă roşiile pasate, fasolea şi lintea, sare şi piper după gust.

Se presară boiaua iute, chimenul, cuişoarele şi scorţişoara măcinate.

Se presară puţin rozmarin, se adaugă o cană cu apă şi se fierbe totul la foc mic 30-40 de minute.

 

Miel cu linte si fasole

Miel cu linte si fasole

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.