Miel cu legume de primavara

Printeaza

Miel cu legume de primavara din: unt, ulei, carne de miel, zahar, ceapa, usturoi, faina, vin, bulion, cimbru, patrunjel, dafin, cartofi, mazare, morcovi, sare, piper.

Ingrediente:Miel cu legume de primavara

  • 2 linguri unt
  • 1 lingură ulei
  • 800 g carne de miel fără os
  • 1 lingură zahăr
  • 1 ceapă uscată mare
  • 3-4 căţei de usturoi 8 fire ceapă verde
  • 2 linguri făină
  • 1 cană vin alb sec
  • 2 linguri bulion
  • 2 căni supă de pui (din cub)
  • 2 crenguţe cimbru
  • 4 fire pătrunjel
  • 1 foaie dafin, legate cu aţă
  • 8 cartofi noi
  • 8 morcovi noi
  • 2 căni boabe de mazăre
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la treapta 4. Tăiaţi carnea bucăţi. Incingeţi într-o cratiţă untul şi uleiul, la foc mediu, rumeniţi bucăţile de came pe toate părţile.

Pudraţi-le cu zahăr, prăjiţi încă 2 min, întorcându-le mereu. Reduceţi focul, adăugaţi ceapa uscată şi usturoiul tocate mărunt.

Săraţi, căliţi totul 7-8 min, amestecând frecvent, apoi pudraţi cu făina, amestecaţi continuu până începe să se coloreze uşor.

Turnaţi vinul, amestecaţi mereu şi lăsaţi să fiarbă 2-3 min, apoi turnaţi supa clocotită şi buchetul de mirodenii. Acoperiţi vasul şi băgaţi la cuptor 45-50 min.

Curăţaţi restul de legume, tăiaţi ceapa verde bucăţi mari (5-6 cm). Puneţi-le în cratiţă, cu excepţia mazării, săraţi şi piperaţi, amestecaţi.

Acoperiţi la loc şi lăsaţi în cuptor 30 min, după care adăugaţi mazărea şi bulionul diluat cu 1/2 cană de apă, amestecaţi uşor, acoperiţi iar şi lăsaţi să se coacă încă 15 min.

Aruncaţi legătura de plante aromate şi serviţi cu baghetă crocantă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.