Miel in crusta

Printeaza

Miel in crusta din: cartofi, lapte, smantana, sare, piper alb, nucsoara, cascaval, paine toast, patrunjel, oregano, cimbru, fistic, ulei de masline, muschiulet de miel, ulei, vin rosu, supa de carne, otet balsamic.

 

Ingrediente:Miel_in_crusta

  • 600 g cartofi
  • 200 ml lapte
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper alb
  • nucsoara
  • 60 g cascaval moale
  • 1 felie paine toast
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura oregano
  • 1/2 legatura cimbru
  • 30 g fistic
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 muschiuleti de miel (de 300 g fiecare)
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml vin rosu
  • 400 ml supa de carne
  • 3-4 linguri otet balsamic

 

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăţă cartofii, se spală şi se taie felii; se aşază într-o formă de sufleu.

Se amestecă laptele cu 200 ml smântână; se adaugă sare, piper şi nucşoară şi se toarnă peste cartofi; se rade deasupra caşcaval şi se coace la cuptor 25-30 min.

Se curăţă coaja de la pâine şi se fărâmiţează miezul. Se pasează cu verdeaţă şi fistic; se adaugă ulei de măsline şi sare.

Se sărează şi se piperează muşchiuleţii; se prăjesc în ulei 2 min. pe fiecare parte şi se aşază într-o formă termorezistentă.

Se scoate gratinul din cuptor şi se coc muşchiuleţii la 175 °C, timp de cca 5-8 min.

In zeama din tavă se toarnă vin şi supă şi se lasă să fiarbă. Apoi se adaugă 100 ml smântână şi oţet balsamic.

Se taie gratinul bucăţi, iar friptura felii; se servesc împreună, ornate cu oregano.

Miel in crusta

Miel_in_crusta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.