Midii cu zeama de lamaie si usturoi

Printeaza

Midii cu zeama de lamaie si usturoi din: mustar de dijon, sare de mare, piper, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, ceapa, carne de midii, patrunjel verde.

Ingrediente:Midii_cu_zeama_de_lamaie_si_usturoi

  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 1 lingurita de sare de mare
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 ceasca de ulei de masline extravirgin
  • 2 cesti de vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 500 g carne de midii sau 1 kg midii
  • patrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

In blender, se amestecă usturoiul cu muştarul, sarea şi piperul, apoi, la viteză mică, se adaugă puţin câte puţin uleiul de măsline.

La final, când emulsia e gata, se pune şi zeama de lămâie proaspăt stoarsă, rezultând un fel de alioli.

Apoi, se transferă într-un bol, păstrându-se la rece până în momentul servirii.

Separat, într-o tigaie, se pune restul de usturoi cu vinul şi ceapa tăiată mărunt. Se da într-un clocot, apoi se mai lasă câteva minute la foc mic.

După aceea, se pun midiile, fierbându-se la abur, cu capacul tigăii pus şi tigaia mişcată periodic.

După 8-10 minute, se transferă într-un castron, unde vor fi stropite cu sosul gata făcut, iar pătrunjelul verde este alăturat că garnitură, împreună cu cartofi prăjiţi.

Midii cu zeama de lamaie si usturoi

Midii_cu_zeama_de_lamaie_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.