Midii în stil provensal

Printeaza

Midii în stil provensal din: midii, ceapa, usturoi, ceapa verde, morcovi, patrunjel, busuioc, ulei de masline, rosii in bulion, vin, sare si piper.

Ingrediente:Midii_în_stil_provensal

  • 2 kg midii
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 200 g morcovi
  • 3 fire pătrunjel
  • 3 fire busuioc
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 conservă mică roșii în bulion
  • 200 ml vin alb
  •  sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală midiile și se îndepăr­tea­­ză exemplarele deschise. Se toacă ceapa și usturoiul.

Ceapa verde se taie rondele. Se taie mă­runt morcovii. Se toacă pătrunjelul și busuiocul.

Se călesc în ulei ceapa, usturoiul și ceapa verde. Se adaugă morcovii și se călesc.

Se adaugă roșiile și vinul și se fierb la foc 
moale cca 8 min. Se adaugă în vas scoicile 
și verdeața, sare și piper.

Se acoperă și se lasă să fiarbă cca 10 min., până ce scoicile se des­chid. Se servesc cu pâine albă baghetă.

Midii în stil provensal

Midii_în_stil_provensal

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sa-mi faci si mie niste midii din astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.