Midii in sos picant

Printeaza

Midii in sos picant din: usturoi, paprika, suc de rosii, ulei, vin rosu, zahar, passata, midii, patrunjel, maioneza, usturoi.

Ingrediente:Midii in sos picant

  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 linguriţă cu paprika afumată
  • 1/2 paprika iute
  • 1 lingură cu suc de roşii
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 100 ml vin roşu
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 300 ml passata
  • 1 kg midii spălate
  • 2 linguri cu pătrunjel tăiat mărunt
  • pâine prăjită, pentru a servi

Pentru aioli:

  • 4 linguri cu maioneză
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit un strop de paprika dulce afumată

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie încinge uleiul şi prăjeşte usturoiul, paprika şi sucul de roşii, timp de 2-3 minute, până obţii o compoziţie moale, aromată. Măreşte focul, adaugă vinul şi fierbe 1-2 minute.

Adaugă zahărul şi passata şi, după ce s-au încălzit, adaugă midiile. Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă 4-5 minute, mişcând tigaia de două ori, până când midiile se deschid.

Presară deasupra pătrunjelul şi serveşte cu sos aioli, pâine prăjită şi extra iaurt, decorat cu mărar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.