Midii înăbuşite cu fenicul, roşii şi smantana

Printeaza

Midii înăbuşite cu fenicul, roşii şi smantana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, bulb de fenicul, rosie, vin, ouzo, smantana, midii, frunze de busuioc, sare.

Ingrediente:Retete_1

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe mici de apa, tocate marunt
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 bulb fenicul, curatat, taiat felii subtiri
  • 1 rosie mare, taiata cuburi
  • 1/2 cana vin alb sec
  • 1/4 cana ouzo
  • 1/2 cana smantana grasa
  • 4 kg midii, bine spalata si curatate de filamente
  • 1/3 cana frunze proaspete de busuioc, rupte bucatele
  • sare

 

Mod de preparare:

Incingeţi uleiul de măsline într-o cratiţă, la foc mediu. Prăjiţi ceapa şi usturoiul până se înmoaie, amestecând mereu. Adăugaţi roşiile şi feniculul şi lăsaţi să mai fiarbă cca 5 min. Turnaţi vinul, ouzo şi smântână.

Când compoziţia clocoteşte, adăugaţi midiile, 1/2 din busuioc şi sare după gust. Acoperiţi cratiţa, lăsaţi să fiarbă cca 5 min, scuturând-o periodic, pănă se deschid scoicile.

Inlăturaţi midiile care nu s-au deschis, adăugaţi restul de busuioc şi serviţi imediat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.