Midii în sos picant cu lămâie

Printeaza

Midii în sos picant cu lămâie din: midii, rosii, ardei gras, ardei capia, ardei iute, fenicul, usturoi, lamai, ulei de masline, vin alb, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, paste, orez, cartofi.

Ingrediente:Midii în sos picant cu lămâie

  • 500 g midii
  • 5 rosii
  • un ardei gras
  • un ardei capia
  • un ardei iute mic
  • un fenicul
  • 4 catei de usturoi
  • doua lamai
  • 75 ml ulei de masline
  • 150 ml vin alb sec
  • o lingurita cu pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paste
  • orez
  • cartofi

 

Mod de preparare:

Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se taie felii subţiri şi se pune la călit în uleiul de măsline. Când a devenit auriu se scoate cu o spumieră şi se aruncă.

Se pun în loc feniculul spălat şi tăiat julien, ardeiul gras, ardeiul capia şi ardeiul iute tăiaţi julien sau cubuleţe. Se călesc zece minute la foc mediu, se adaugă midiile, vinul alb şi se acoperă cu un capac.

Se fierb cinci minute, se ridică capacul şi se aruncă midiile nedesfăcute. Se condimentează, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate sferturi, pasta de tomate dizolvată în jumătate de cană cu apă şi o lămâie feliată.

Se lasă să fiarbă până scade sosul la jumătate, se opreşte focul şi se presară cimbru proaspăt. Se amestecă şi se servesc imediat. Se pot servi stropite cu suc de lamaie, cu paste, orez sau cartofi natur.

 Midii în sos picant cu lămâie

Midii în sos picant cu lămâie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu sa gust din midiile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.