Midii de stanca in spuma de coriandru

Printeaza

Acest preparat, aparţinând „gastronomiei moleculare”, cum se numea cândva această ramură a gastronomiei, a fost creat de către maestrul bucătar Ferran Adriâ, proprietarul restaurantului El Bulli din oraşul catalan Rosas.

In „gastronomia moleculară” se folosesc tehnici ştiinţifice de preparare a alimentelor, în scopul descoperirii unor noi arome.

La începutul anilor ’90, Adriâ făcea tot felul ‘de experimente, creând garnituri originale pentru diferite preparate, mai exact nişte spume, în care aromele erau mai concentrate decât în sosurile tradiţionale.

In anul 1994, Adriâ a descoperit potenţialul culinar deosebit pe care îl oferea îmbinarea aromelor moluştelor marine – cum ar fi midii şi scoici – şi aroma unor fructe mai acrisoare.

De exemplu, el a combinat scoicile bivalve rotunde cu cochilii Saint-Jacques cu coacăze roşii, sau, în reţeta de faţă, a fiert midiile de stâncă în suc de portocale roşii şi le-a servit cu o spumă făcută din coriandru.

 

Midii de stanca in spuma de coriandru

Midii de stanca in spuma de coriandru

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.