Midii cu legume picante

Printeaza

Midii cu legume picante

Midii cu legume picante

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • 500 g midii decorticate
  • 100 ml ulei de măsline
  • 500 ml vin alb
  • doi dovlecei
  • o vânătă
  • doi ardei graşi roşii
  • un ardei gras verde
  • praz
  • un ardei iute
  • cimbru uscat
  • oţet balsamic
  • sare, piper
  • suc de lămâie
  • sos de soia

Preparare:

Midiile se pun la fiert împreună cu jumătate din vinul alb, două căni de apă, sarea, piperul şi o lingură de oţet balsamic. Când sunt fierte se lasă înitr-o strecurătoare şi se acoperă cu un capac.

Se curăţă un fir de praz, se taie mărumt şi se pune într-un castron.

Dovleceii şi vânătă se spală, se taie în cubuleţe şi se aşază într-un castron împreună cu ciupercile curăţate de pieliţă şi tăiate felii.

Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cubuleţe. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă prazul şi se căleşte până când devine sticlos

Se pun ardeii, dovleceii şi vânătă, se călesc timp de câteva minute şi se adaugă restul legumelor.

Se toarnă vinul rămas, se condimentează, se adaugă jumătate de cană de apă şi se lasă să fiarbă. Se pun midiile, cimbrul şi se mai fierbe încă cinci minute.

Midii cu legume picante

Midii cu legume picante.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.