Mic dejun cu cereale caramelizate

Printeaza

Mic dejun cu cereale caramelizate din: ovaz, nuca de cocos, migdale, seminte de floarea soarelui, semine de in, seminte de susan, miere, ulei de cocos, esenta de migdale, fructe uscate, lapte, fructe de padure.

Ingrediente:Mic dejun cu cereale caramelizate

  • 4 cani ovaz
  • ¾ cana de nuca de cocos
  • ⅓ ceasca migdale taiate
  • 3 linguri de seminte de floarea soarelui, nesarate
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 lingura seminte de susan
  • ⅓ ceașca miere
  • 3 linguri ulei de cocos
  • ½ lingurita esenta de migdale (opțional)
  • 1 cana fructe uscate asortate (caise, stafide, afine, cireșe, ananas)
  • lapte si fructe de padure proaspete pentru servire

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Așezați ovazul intr-un bol mare. Adaugați fulgii de nuca de cocos, migdalele și semințele și amestecati pentru a combina.

Intr-o cratita mica adaugati miere și ulei de cocos si fierbeti timp de un minut. Opriti focul si adaugati esenta de migdale.

Se toarna amestecul de miere peste amestecul de ovaz și se amesteca bine. Raspanditi pe o foaie de copt mare. Se da la cuptor pentru 20-25 de minute, amestecand la fiecare 5 minute pentru a preveni arderea.

Lasati sa se raceasca complet, apoi se adauga fructele uscate și se amesteca pentru a se combina. Serviti cu lapte si fructe de padure proaspete.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.