Merluciu cu sos picant de portocale
PrinteazaMerluciu cu sos picant de portocale din: merluciu, zeama de lamaie, sare, piper, ardie iute, zeama de portocale, margarina, sare.
- 1 kg trunchi de merluciu
- zeama de la 1 lamaie
- sare
- piper
pentru sos:
- 2 ardei iuti
- zeama de la 4 portocale
- 150 g margarina
- sare
Mod de preparare:
Tai longitudinal trunchiul de peşte, îl stropeşti cu zeamă de lămâie şi îl presari cu sare şi piper după gust. După 10-15 minute, frigi peştele pe grătarul încins şi uns cu slăninuţă, câte 6-7 minute pe fiecare parte.
In acest timp, pregăteşti sosul. Cureţi ardeii de cotoare şi seminţe şi îi tai în bucăţi. Pui zeama de portocale într-o crăticioară, adaugi ardeii şi dai totul în clocot. Adaugi treptat margarina, amestecând mereu. Continui fierberea la foc mediu pentru câteva minute, după care sărezi sosul după gust.
Serveşti peştele fript cu sosul iute, dar şi cu o garnitură de paste integrale fierte.
Merluciu cu sos picant de portocale
Pofta buna!