Meringue cu mere

Printeaza

Meringue cu mere din: unt, zahar, oua, faina, mere, scortisoara.

Ingrediente:Meringue_cu_mere

  • 125 g unt
  • 200 g zahăr
  • 4 ouă
  • 350 g făină
  • 5 mere
  • 1 lingurita scortisoara

 

 

Mod de preparare:

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci untul moale cu jumătate din cantitatea de zahăr, gălbenuşurile şi făina.

Aduni aluatul într-o bilă şi-l pui la frigider 15 minute.

Intre timp, speli merele, le cureţi de coajă, seminţe şi cotor şi le feliezi.

Aluatul rece îl întinzi într-un strat de 0,5 cm pe masa dată cu făină, apoi îl pui într-o tavă.

Deasupra pui feliile de mere şi presari scorţişoara. Dai tava la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până când merele se înmoaie, iar prăjitura se rumeneşte pe margini.

Baţi albuşurile cu restul de zahăr până obţii o spumă. Scoţi prăjitura de la cuptor, o acoperi cu spuma de albuşuri şi o mai dai din nou la copt 3-5 minute.

Desertul este gata când se rumeneşte bezeaua.

Meringue cu mere

Meringue_cu_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Meringue de lămâie

Meringue cu cremă de lămâie

Meringue cu cremă de lămâie din: albusuri, zahar pudra, otet, amidon, cafea instant, mascarpone, frisca batuta, lamaie, coacaze si frunze de lamaita. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 5 linguri cu zahar pudra 1 lingura cu otet 1 lingura cu amidon 1 lingurita de cafea instant pentru crema: 1 cutie cu mascarpone 200 g zahar pudra […]

Meringue cu miere

Meringue cu miere

O reteta delicioasa de meringue cu: miere, vin alb, oua, migdale, sare. Ingrediente: 6 linguri cu miere 6 lin­guri cu vin alb 4 ouă o jumătate de cană cu migdale un vârf de cuţit cu sare Mod de preparare: Intr-o tigaie se pun pe foc mierea şi vinul lăsându-le să dea în clocot. Se amestecă […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.