Meringue cu ciocolata

Printeaza

Meringue cu ciocolata din: ciocolata, oua, zahar, nuci, alune, frisca, bomboane, sirop de ciocolata.

Ingrediente:Meringue cu ciocolata

  • 140 g ciocolată neagră
  • 3 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 300 ml frişcă
  • nuci
  • alune
  • bombonele de ciocolată
  • sirop de ciocolată

 

Mod de preparare:

Se topeşte ciocolata la bain-marie şi se lasă deoparte.

Albuşurile se bat cu mixerul şi, când începe spuma să se formeze, se pune zahărul. Se mixează până ce zahărul s-a topit. Se pune ciocolata şi se amestecă doar puţin, fără a încorpora complet ciocolata.

Se pune amestecul în tava tapetată cu hârtie, i se dă formă rotundă şi se lasă la cuptor 90 de minute. Se stinge focul şi se mai lasă 30 de minute la cuptor, cu uşa întredeschisă.

Se scoate de pe hârtia de copt şi se aşază pe un platou de servit, se pune frişcă bătută, se toarnă sirop de ciocolată şi se aşază nucile, alunele şi bombonelele de ciocolată, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.