Mere zemoase la cuptor

Printeaza

Mere zemoase la cuptor din: mere, margarina, zahar, coniac, visine sau cirese din dulceata.

Ingrediente:Mere zemoase la cuptor

  • 8 mere (preferabil mere zemoase – creţeşti)
  • 2 linguri margarina
  • 2-3 linguri zahăr
  • 2 linguri coniac (sau rom, vişinată, vin alb)
  • boabe de vişine sau de cireşe din dulceaţă (eventual: sâmburi de nucă)

 

Mod de preparare:

Se curăţă merele de coajă şi se scot cotoarele.

Intr-o tavă unsă se aşază merele cu gaura de la cotor în sus. în fiecare măr se pune puţină margarină şi câte o linguriţă de zahăr. Se stropesc cu coniacul (sau înlocuitorii)amestecat cu 1 /2 pahar de apă (sau vin). Se pune tava la cuptor, la foc mic.

Când merele sunt coapte, se ornează cu câte o boabă de vişină sau cireaşă şi se toarnă deasupra sosul din tavă.

Multă lume pune la copt mărul necurăţat de coajă, apreciind gustul de coajă coaptă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.