Mere umplute cu jambon

Printeaza

Mere umplute cu jambon din: mere, jambon, oua, mustar, smantana, castraveti murati, ulei si sare.

Ingrediente:

  • 4 mere
  • 150 g jambon
  • 2 oua
  • 1 lingurita cu mustar
  • 1 lingura cu smantana
  • 2 castraveti murati
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune ouăle la fiert şapte minute, răceşte-le în apă, decojeşte-le şi taie-le în două. Pasează gălbenuşurile şi freacă-le cu muştar şi ulei pentru a obţine 2-3 linguri cu maioneză. Scobeşte merele de miez până rămân ca o cupă. Indepărtează cotorul şi dă miezul pe răzătoarea mare.

Pune mărul ras într-un castron, adaugă albuşul tăiat în cubuleţe, castravetele şi jambonul la fel, tocate mărunt. Amestecă totul cu maioneză, adaugă smântână şi potriveşte de sare. Cu acest amestec, umple merele şi dă-le la frigider cel puţin o oră. Decorează cu câteva merişoare (sau seminţe de rodie, dacă ai la îndemână).

Mere umplute cu jambon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.