Mere umplute cu varza si sfecla

Printeaza

Mere umplute cu varza si sfecla din: mere, varza rosie, ceapa, untura de rata, foi de dafin, suc de mere, cimbru, chimen, sfecla rosie, sare, piper.

Ingrediente:Mere_umplute_cu_varza_si_sfecla

  • 4 mere mari
  • 1 varza rosie
  • 1 ceapa
  • 100 g untura de rata (gasca)
  • 2 foi de dafin
  • 200 ml suc de mere
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 sfecla rosie coapta
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi merele, tăiati-le un capac la partea de deasupra şi cu o linguriţă scoateti-le miezul, astfel încât grosimea pereţilor să rămână de circa 1 cm.

Tocaţi fidelută varza, frecati-o cu sare, scurgeti-o de zeamă şi căliti-o împreună cu ceapa tăiată julienne, în untura de rată (gâscă).

După 10 minute, adăugaţi cimbrul, chimenul, foile de dafin, sare şi piper după gust. Căliţi varza la foc mic, amestecând din când în când, 35-40 minute, adăugând din când în când suc de mere.

Tăiaţi sfecla în cubuleţe şi amestecati-o cu varza călită.

Cu acest ametec umpleţi merele şi puneti-le într-o tavă. Coaceti-le în cuptorul încins circa 20 de minute.

Mere umplute cu varza si sfecla

Mere_umplute_cu_varza_si_sfecla

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.